Start arrow Anmeldelser

Anmeldelser

På disse sider vil der komme anmeldelse af diverse tidsskrifter, film, grej osv, som har været gennem hænderne på webmaster samt webstedets brugere.

 

 

Ligger du inde med en god anmeldelse - så hold dig endelig ikke tilbage, og indsendt dit bidrag. Som tak for indlægget vil du blive brugt som kilde for bidraget.

Ny bog om "Danmarks Søer"

Skrevet af Webmaster
mandag, 16 juni 2008

Dette værk er det første og eneste, der giver en mere omfattende beskrivelse af de danske søer. Bindet om Søerne i Nordjyllands og Viborg Amter er det sjette i opslagsværket Danmarks Søer.

De fem første omhandlede søerne i Danmark øst for Lille Bælt. Der berettes indgående om hver enkelt sø ud fra geografiske, kulturhistoriske, miljø- og fiskerimæssige synsvinkler. Thorkild Høy har skrevet de indledende afsnit på basis af mange års arbejde med udforskning af de danske søers dybdeforhold og samtidig indsamling af stof om deres udvikling og tilstand.

Artiklerne er illustreret med kort, som oftest dybdekort, og talrige farvebilleder.

Jørgen Dahl var medforfatter på de første fire bind og skrev om fiskeriet og fiskebestandene, både som der er nu, og som de var før i tiden, hvor ferskvandsfisk var en højt skattet spise, ofte forbeholdt herregårdene.

Jørgen Dahl skrev bl.a. på basis af det store arkivmateriale, der findes i Danmarks Fiskeriundersøgelsers afdeling for Ferskvandsfiskeri, Silkeborg, en afdeling han ledede i en årrække. Han døde i 1998 men nåede at færdiggøre et afsnit til 5. bind.

Fiskeribiologerne Søren Berg og Finn Sivebæk, Danmarks Fiskeriundersøgelser, Susse Mohr Markmann og Peter Noe Markmann, rådgivende fiskeribiologer, har løftet arven efter Jørgen Dahl og har skrevet de biologiske afsnit.

Bogen er udgivet på Strandbergs Forlag og kan købes i boghandelen.

Læs mere om bogen...(2 Mb, bogens første 16 sider)

Ny bog om fluer

Skrevet af Webmaster
mandag, 16 juni 2008

21. februar 2005 udkommer en ny bog med titlen ´´Danske fluer” og undertitlen ”Deres ophavsmænd og historie´´. Bogen er skrevet og tegnet af den navnkundige Poul Friis fra Horsens, som er en meget god bekendt af LF26, idet han tegnede den smukke plakat i anledning af foreningens 75 års jubilæum i 2001.

Udover at være en dygtig fluefisker og en gudsbenådet tegner, er Poul kendt for sin interesse for fluemønstre og deres historie. Der er nok ikke mange fluebindere, som ikke har hans fine bog fra 1969 ”Fluer” stående på reolen. Dennes forside, med en smuk tegning af en fulddressed ”green highlander”, har været til stor inspiration for undertegnede – måske er det ikke tilfældigt, at netop dette fluemønster altid har haft en plads i mit hjerte og i min flueboks.

Poul har gjort det, som skulle gøres - nemlig lave en bog om danske fluemønstre, deres ophavsmænd og ikke mindst deres historie. Fluerne i bogen er en god blanding af gamle klassiske fluer og nyere mønstre, som alle det tilfælles, at de er danske af oprindelse og at de har vist deres værd gennem praktisk fiskeri.

Bogen følger bestemt ikke tidens trend med mange farvefotos, men det mangler man bestemt ikke – Pouls varme penselstrøg gør bogen til en æstetisk fornøjelse. Der er lavet et stort forarbejde med at indsamle mønstrene og ikke mindst at få historierne med, alt fortalt med et lunt jysk glimt i øjet.

Det er en bog der emmer af lænestol, ild i pejsen, fødderne op og en cognac eller whisky.

Det er en bog som kun kan anbefales, og jeg kan ikke udtrykke det bedre end, desværre afdøde, Preben Torp Jacobsen gør det i bogens forord: ”En bog man vil tage frem atter og atter og blive i godt humør af at se igennem og læse.”

Bogen er på 128 sider i formatet 16,5x24cm og trykt i en meget lækker papirkvalitet (150 g profi silk), med et smukt illustreret hard cover. Oplaget er på 2000 stk., hvoraf de 500 er nummerede og signerede.

Pris eks. forsendelse: Kr. 299,- (+50,- for de nummerede).

For nærmere info og evt. bestilling ring på

75 64 42 12.

Anmeldt af:

Expedition Amazonas

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

I Sydamerika flyder verdens største flod - Amazonas. Med sine 1100 større bifloder dækker den et område på størrelse med Europa.

 

Store områder er endnu ukendte og hvert år finder videnskabsfolk nye planter, dyre- og fiskearter i Amazonas.

 

Ta' med Martin Falklind og hans fiskekammerater på den første fiskeexpedition nogen sinde i den øvre del af Amazonas floden, som kun regnskovsindianerne kender. Her oplever du tandbesatte piranha, piraya, bass og andre mærkelige fisk.

 

Du bliver øjenvidne til kampe med kæmpemaller. Og tror du maller er sløve fisk ? Så ser her, hvordan hjulet tømmes og 0.60 line sprænges som sytråd. Vi oplever fiskevand, hvor verdens største ferskvandsfisk - Arapaimas gigas - svømmer.

 

En naturmættet fiskefilm, hvor stænger spændes som flitsbuer og besynderlige fisk pisker vandet til skum - til akkompagnement af regnskovens lyde.

Fluebinding 1

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Enhver fluefisker får før eller siden lyst til at binde sine egne fluer. Denne video viser det klassiske håndværk på en elegant og overskuelig måde. Den giver råd om, hvilket værktøj man skal bruge og hvilket materialer man skal vælge til fluebinding. Filmen er den første i en serie om fluebinding og viser nogle af de mest fangende fluer, bundet af naturens egne materialer - fjer, uld og tråd.

 

De fire fluer vi stifter bekendskab med i denne første video er: Red Tag Palmer, March Brown, Royal Coachman og Alexandra.

 

Enhver fluefisker vil nikke genkendende til disse mønstre, der altid har lokket fluefiskere til bindestikket. Bindingen af dem er enkel, men rummer de teknikker og det håndelag, der er nødvendig for at binde næste alle andre klassiske vådfluer. Samtidig giver de inspiration til at forsøge sig med egne kompositioner.

 

Videoen gennemgår trin for trin binding af disse fluer: Hvordan man laver en solid underkrop, bygger kroppen op, tørner et hacklefjer korrekt og lægger et sæt vinger perfekt, så fluen ikke kæntrer. Det er et håndværk og en kunst enhver kan lære.

 

Alt vises her med sikker hånd af fluebinderen Morten Valeur. Med filmens detaljerede nærbilleder kan alle opnå et flot resultat ved fluestikket.

 

Fluebindere blandt Lystfiskerfreak.dk brugere, der føler sig velbevandret i håndværket, vil med garanti lære nye fiduser ved at kigge Morten Valeur over skulderen, mens han forvandler fjer, uld og tråd til en smuk flue. Filmens fire fluer bruges til enhver form for fiskeri ved åen, ørredsøen og kysten.

Expedition Namibia

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Ved Namibias kyst - Skeletkysten - findes noget af verdens bedste kystfiskeri. Benguelastrømmen, som fører koldt vand med sig fra Antarktis til den sydvestafrikanske kyst, skaber her en enorm fiskeproduktion.

 

I brændinen langs Namib-ørkenen findes bl.a. havaborrer og hajer. Kobberhajen er den største udfordring. Følg med Martin Falkling og hans fiskekammerater på tidernes kystfiskeri, hvor hajer op til 100 kilo hugger. Her er der tale om fight - på lige fod med hajerne.

 

Lange kyststænger spændes til bristepunktet, bremserne blokeres og alligevel tømmes hjulene for line. Vældige fighter udspænder sig under Namib-ørkenens brændende sol.

 

Vi er også inde i landet - på Zambezi floden, hvor tigerfish på sekunder tømmer hjulet. Magen til glubsk og berygtet fisk findes ikke. I floden findes også maller...

 

Falklind's film er et overflødighedshorn af flotte fiskeoptagelser og indblik i Namibia's enestående dyreverden og natur.

<< Start < Forrige 1 2 3 Næste > Slut >>
Resultater 1 - 9 af 19
Copyright © 2001-2010 by Lystfiskerfreak.dk - Hosted by Solarisfreak.dk. Using Elxis CMS.

server monitor server monitor