Bøger

Ny bog om "Danmarks Søer"

Skrevet af Webmaster
mandag, 16 juni 2008

Dette værk er det første og eneste, der giver en mere omfattende beskrivelse af de danske søer. Bindet om Søerne i Nordjyllands og Viborg Amter er det sjette i opslagsværket Danmarks Søer.

De fem første omhandlede søerne i Danmark øst for Lille Bælt. Der berettes indgående om hver enkelt sø ud fra geografiske, kulturhistoriske, miljø- og fiskerimæssige synsvinkler. Thorkild Høy har skrevet de indledende afsnit på basis af mange års arbejde med udforskning af de danske søers dybdeforhold og samtidig indsamling af stof om deres udvikling og tilstand.

Artiklerne er illustreret med kort, som oftest dybdekort, og talrige farvebilleder.

Jørgen Dahl var medforfatter på de første fire bind og skrev om fiskeriet og fiskebestandene, både som der er nu, og som de var før i tiden, hvor ferskvandsfisk var en højt skattet spise, ofte forbeholdt herregårdene.

Jørgen Dahl skrev bl.a. på basis af det store arkivmateriale, der findes i Danmarks Fiskeriundersøgelsers afdeling for Ferskvandsfiskeri, Silkeborg, en afdeling han ledede i en årrække. Han døde i 1998 men nåede at færdiggøre et afsnit til 5. bind.

Fiskeribiologerne Søren Berg og Finn Sivebæk, Danmarks Fiskeriundersøgelser, Susse Mohr Markmann og Peter Noe Markmann, rådgivende fiskeribiologer, har løftet arven efter Jørgen Dahl og har skrevet de biologiske afsnit.

Bogen er udgivet på Strandbergs Forlag og kan købes i boghandelen.

Læs mere om bogen...(2 Mb, bogens første 16 sider)

Ny bog om fluer

Skrevet af Webmaster
mandag, 16 juni 2008

21. februar 2005 udkommer en ny bog med titlen ´´Danske fluer” og undertitlen ”Deres ophavsmænd og historie´´. Bogen er skrevet og tegnet af den navnkundige Poul Friis fra Horsens, som er en meget god bekendt af LF26, idet han tegnede den smukke plakat i anledning af foreningens 75 års jubilæum i 2001.

Udover at være en dygtig fluefisker og en gudsbenådet tegner, er Poul kendt for sin interesse for fluemønstre og deres historie. Der er nok ikke mange fluebindere, som ikke har hans fine bog fra 1969 ”Fluer” stående på reolen. Dennes forside, med en smuk tegning af en fulddressed ”green highlander”, har været til stor inspiration for undertegnede – måske er det ikke tilfældigt, at netop dette fluemønster altid har haft en plads i mit hjerte og i min flueboks.

Poul har gjort det, som skulle gøres - nemlig lave en bog om danske fluemønstre, deres ophavsmænd og ikke mindst deres historie. Fluerne i bogen er en god blanding af gamle klassiske fluer og nyere mønstre, som alle det tilfælles, at de er danske af oprindelse og at de har vist deres værd gennem praktisk fiskeri.

Bogen følger bestemt ikke tidens trend med mange farvefotos, men det mangler man bestemt ikke – Pouls varme penselstrøg gør bogen til en æstetisk fornøjelse. Der er lavet et stort forarbejde med at indsamle mønstrene og ikke mindst at få historierne med, alt fortalt med et lunt jysk glimt i øjet.

Det er en bog der emmer af lænestol, ild i pejsen, fødderne op og en cognac eller whisky.

Det er en bog som kun kan anbefales, og jeg kan ikke udtrykke det bedre end, desværre afdøde, Preben Torp Jacobsen gør det i bogens forord: ”En bog man vil tage frem atter og atter og blive i godt humør af at se igennem og læse.”

Bogen er på 128 sider i formatet 16,5x24cm og trykt i en meget lækker papirkvalitet (150 g profi silk), med et smukt illustreret hard cover. Oplaget er på 2000 stk., hvoraf de 500 er nummerede og signerede.

Pris eks. forsendelse: Kr. 299,- (+50,- for de nummerede).

For nærmere info og evt. bestilling ring på

75 64 42 12.

Anmeldt af:

Copyright © 2001-2009 by Lystfiskerfreak.dk - Hosted by Solarisfreak.dk. Using Elxis CMS.

server monitor server monitor