Film

Expedition Amazonas

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

I Sydamerika flyder verdens største flod - Amazonas. Med sine 1100 større bifloder dækker den et område på størrelse med Europa.

 

Store områder er endnu ukendte og hvert år finder videnskabsfolk nye planter, dyre- og fiskearter i Amazonas.

 

Ta' med Martin Falklind og hans fiskekammerater på den første fiskeexpedition nogen sinde i den øvre del af Amazonas floden, som kun regnskovsindianerne kender. Her oplever du tandbesatte piranha, piraya, bass og andre mærkelige fisk.

 

Du bliver øjenvidne til kampe med kæmpemaller. Og tror du maller er sløve fisk ? Så ser her, hvordan hjulet tømmes og 0.60 line sprænges som sytråd. Vi oplever fiskevand, hvor verdens største ferskvandsfisk - Arapaimas gigas - svømmer.

 

En naturmættet fiskefilm, hvor stænger spændes som flitsbuer og besynderlige fisk pisker vandet til skum - til akkompagnement af regnskovens lyde.

Fluebinding 1

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Enhver fluefisker får før eller siden lyst til at binde sine egne fluer. Denne video viser det klassiske håndværk på en elegant og overskuelig måde. Den giver råd om, hvilket værktøj man skal bruge og hvilket materialer man skal vælge til fluebinding. Filmen er den første i en serie om fluebinding og viser nogle af de mest fangende fluer, bundet af naturens egne materialer - fjer, uld og tråd.

 

De fire fluer vi stifter bekendskab med i denne første video er: Red Tag Palmer, March Brown, Royal Coachman og Alexandra.

 

Enhver fluefisker vil nikke genkendende til disse mønstre, der altid har lokket fluefiskere til bindestikket. Bindingen af dem er enkel, men rummer de teknikker og det håndelag, der er nødvendig for at binde næste alle andre klassiske vådfluer. Samtidig giver de inspiration til at forsøge sig med egne kompositioner.

 

Videoen gennemgår trin for trin binding af disse fluer: Hvordan man laver en solid underkrop, bygger kroppen op, tørner et hacklefjer korrekt og lægger et sæt vinger perfekt, så fluen ikke kæntrer. Det er et håndværk og en kunst enhver kan lære.

 

Alt vises her med sikker hånd af fluebinderen Morten Valeur. Med filmens detaljerede nærbilleder kan alle opnå et flot resultat ved fluestikket.

 

Fluebindere blandt Lystfiskerfreak.dk brugere, der føler sig velbevandret i håndværket, vil med garanti lære nye fiduser ved at kigge Morten Valeur over skulderen, mens han forvandler fjer, uld og tråd til en smuk flue. Filmens fire fluer bruges til enhver form for fiskeri ved åen, ørredsøen og kysten.

Expedition Namibia

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Ved Namibias kyst - Skeletkysten - findes noget af verdens bedste kystfiskeri. Benguelastrømmen, som fører koldt vand med sig fra Antarktis til den sydvestafrikanske kyst, skaber her en enorm fiskeproduktion.

 

I brændinen langs Namib-ørkenen findes bl.a. havaborrer og hajer. Kobberhajen er den største udfordring. Følg med Martin Falkling og hans fiskekammerater på tidernes kystfiskeri, hvor hajer op til 100 kilo hugger. Her er der tale om fight - på lige fod med hajerne.

 

Lange kyststænger spændes til bristepunktet, bremserne blokeres og alligevel tømmes hjulene for line. Vældige fighter udspænder sig under Namib-ørkenens brændende sol.

 

Vi er også inde i landet - på Zambezi floden, hvor tigerfish på sekunder tømmer hjulet. Magen til glubsk og berygtet fisk findes ikke. I floden findes også maller...

 

Falklind's film er et overflødighedshorn af flotte fiskeoptagelser og indblik i Namibia's enestående dyreverden og natur.

Expedition Beluga

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Hvert år vandrer store mængder stør op i Uralfloden. Inden den lange vandring samler fiskene sig i Uralflodens delta i Det Kapiske Hav. Beluga er navnet på den største af de 27 arter stør som findes i verden og i dette delta. Den kan blive over 100 år gammel og nå en vægt over 1000 kilo.

 

I Expedition Beluga følger vi nogle sportsfiskere på fiskesafari i deltaet.

 

Kæmpestør hugger og river hundredvis af meter line af hjulene. Og tror du, sådan en kæmpe kan fanges på flue ? Så se her. I land kommer de - i hvert fald nogle af dem. Besynderlige, stærke urtidsfisk, der kan få vandet til at syde, når de i enorme spring løfter deres tunge kroppe fra Uralfloden.

 

Fisk på over 100 kilo. Et fantastisk fiskeri - så vidt forskelligt fra noget andet sportsfiskeri i verden. Globetrotteren Martin Falklind har lavet en mesterlig film fra sumpene i Ural-deltaet - dér hvor verdens fineste kaviar kommer fra. Og verdens største stør.

Ørred fiskeri

Skrevet af Kenneth
mandag, 16 juni 2008

Havørred, bækørred og regnbueørred. Interessen for disse fisk har aldrig været større. I denne film af Jens Ploug Hansen er vi midt i centrum af begivenhederne - ved åen og put & take søen. Ved åen lures rødplettede bækørreder op til 5 pund og hidsige regnbueørreder, der pisker vandet til skum.

 

Jagten fortsætter på havørrederne i åen - fra januar premieren i frosttåge til sensommerfiskeri efter opgangshavørred, bl.a. en sølvblank kæmpe på 10 pund. Ved put & take søerne går regnbueørreder bersærk på spinner, orm og flue.

 

Kystens "sølvtøj" kalder - blanke havørreder og den havgåenderegnbueørred overraskes i tangskovene.

 

Filmen er meget andet end sprælske, store fisk. Det er en smuk skildring af ørreden og de vidt forskellige miljøer, den lever i - fra bjergbækkens klare vand til åen, hvor døgnfluerne sværmer - med isfugl og odder som tilskuere.

 

Både begyndere og erfarne vil nyde denne storslåede film, hvor Jens Ploug Hansens sikre kamera øje for de bedste øjeblikke i fiskeriet præger hver eneste scene.

<< Start < Forrige 1 2 Næste > Slut >>
Resultater 1 - 9 af 15
Copyright © 2001-2009 by Lystfiskerfreak.dk - Hosted by Solarisfreak.dk. Using Elxis CMS.

server monitor server monitor